Középformátumú fényképezőgépek

Hasselblad fényképezőgépek
A Hasselblad egy nagyon egyszerű feladatot tűzött ki maga elé, több mint ötven évvel ezelőtt, a világ legjobb fényképezőgépét gyártani. Mind tudjuk, hogy a minőségnek nincsenek kiskapui. A minőség, elkötelezettség és kemény munka eredménye, a kiválóság iránti kérlelhetetlen elkötelezettségé. A NASA-val fennálló hosszú távú együttműködés is a Hasselblad fényképezőgépek magas szintű elismerését mutatja, valamint annak a gondosságnak és odafigyelésnek az eredményét, mellyel minden egyes Hasselblad termék készül. Elkötelezettségünk azonban nem merül ki ebben. Küldetésünk most is mint mindig, egyszerű: minket válasszon minden profi fotográfus.
Minden H rendszerű fényképezőgép, objektív és kiegészítő a legszigorúbb előírásoknak megfelelően tervezett és gyártott. Minden kameraváz rozsdamentes acélbelsővel és nagy szilárdságú alumíniumból épül fel, melyek garantálják a megbízhatóságot és a teljesítményt akár stúdióban, akár külső helyszínen.


Az új H rendszerű kamerák a megnövelt szenzor mérettel olyan csúcsteljesítményt nyújtanak a piacon, amit egyetlen versenytárs sem tud. Nagyobb felbontás mellett kevesebb zajt eredményeznek. Az új érintő szenzoros nagy felbontású hátsó kijelzőn, élőkép mellett a menü rendszert is könnyen és gyorsan kezelhetjük. Helyett kapott az új fejlesztések között, a HDMI, USB3, audio csatlakozók a 4K(UHDM) videó felvétel támogatására, valamint a dual card slot amivel Cfast és SD kártyákra is tárolhatjuk a felvételeinket.


A teljesen megújult Phocus 3 program olyan elemekkel bővült, amik nagyban megkönnyítik a képi anyag feldolgozását. Az új fejlesztéseknek köszönhetően nagyobb stabilitást, gyorsabb és könnyebb munkakörnyezetet és nagyfokú kompatibilitást kapott más programokkal.
A Hasselblad büszke arra, hogy a fotográfusoknak több mint 75 éve a legátfogóbb középformátumú fényképezőgép rendszerét nyújtja. A kezdeti alapötlet, ötvözni a fotózás szeretetét a professzionális technológiával, ugyanúgy érvényes ma, mint 1948-ban, amikor az első Hasselblad kamerákat bevezették. A V rendszer négyzetes formátumával, akkumulátor független működésével, központi redőnyzárral és klasszikus kompakt felépítésével rugalmas felhasználási lehetőséget nyújt. A rendszer alkalmas arra, hogy a legkülönbözőbb fotográfiai alkalmazásoknál használjuk, akár stúdió körülmények között vagy kinti helyszínen is. A V rendszerű gépek film magazinja egyszerűen cserélhető a 39 vagy 50 megapixeles CFV digitális hátfalakra, ezzel a megszokott régi berendezésen is biztosítva a csúcsminőségű digitális fényképezés lehetőségét
A szkennelés és archiválás régen egy külön szakma volt. Manapság sok fotográfus véli úgy, hogy régebbi munkáik archiválásához ezt a tevékenységet be kell venniük munkafolyamatukba. Számos oka van annak, amiért egy csúcskategóriás szkenner nélkülözhetetlen része lehet egy fotográfus felszerelésének.A minőség és a versenyképesség megtartása általános koncepció, minden fotográfus a legjobbat akarja nyújtani az ügyfeleinek. Ezért ajánl a Hasselblad csúcskategóriás szkennereket, melyeket könnyű kezelni és eközben megőrzini az eredetik minőségét is.
A Hasselblad H és V rendszerű objektívjei a precíz tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően kompromisszumok nélküli teljesítményre képesek mind digitális, mind filmes hátfal használatakor. Képalkotásuk olyan nagy, hogy az új, megnövelt szenzor méretek sem jelentenek problémát. Az új 1.000.000 expo garanciás objektívekkel már 1/2000 másodperctől akár 60 perces záridőig is tudunk fotót készíteni. A 4K(UHDM) felvételek pedig a szokásos Hasselblad minőséget produkálják.
Hasselblad katalógus 2012

PDF Letöltés