Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fényterelő teszt

Hasonlísd össze a különböző fényterelőket! Több mint száz különböző variációt próbálhatsz ki. A legördülő menüket használva válassz ki két tetszés szerinti fényterelőt majd a képeken található csúszkák segítségével váltogass közöttük.
Egy közelebbi kivágást is találsz ahol az arcon keletkező árnyákokat tudod jobban szemügyre venni!
A legördülő listák mellett látni fogod a kiválasztott fényterelő képét, erre kattintva a webáruházba, az adott termékre ugorhatsz.
A fotózásról bővebben a lap alján olvashatsz!

Jó szórakozást!

Bal oldali képJobb oldali kép

A fotózásért és a helyszínért köszönet a H20 Lifestyle stúdiónak!

Stúdió bemutatkozása: "Fotósként fő témánk az ember – reklám, lifestyle, portré, divat és image fotók. A H20 lifestyle stúdiót a közelmúltban nyitottuk meg Budapest belvárosában. Korábbi m?termünkkel ellentétben a H20 már bérelhető is. Munkáinkról és a stúdióról többet tudhattok meg a weboldalon. www.h20.photo"
 

A fotózásról

Az elképzelés az volt, hogy a lehető legjobb módon tudjuk megmutatni a fény/árnyék hatásokat különböző fényterelők használata esetén. Els?re ez nagyon egyszerűen hangzik, de annyira sok lehetőség és tényező befolyásolja az eredményt...
Milyen messze kerüljön a fényformáló a modelltől? 3m távolságot választottunk, így a nagyméretű fényformálókkal is keletkeznek árnyékok és a képbe se lógnak be (na jó a 200cm-es parabolabox így is belelógott a képbe :))
Milyen távol legyen a modell a faltól? gyakorlatilag ráültettük a falra, szintén azért, hogy az árnyékok megfelel?en kirajzolódjanak.
Mi legyen a háttér? A variációk között felmerült a fehér és szürke papírháttér illetve a képeken is látható fehér téglafal. Azért esett a falra a választásunk, mert több információt ad az egyszín? háttérnél, főleg a képmező szélén, olyan fényformálók esetén mint a szűkítők, vagy a reflektorok méhsejtráccsal.
Kell e fénymérő? Most viccelsz? Naná! Minden kép elkészítése elött újra mértük a fényt, mivel minden fényformáló más és más. A modellen mérve F/8 rekeszt (ISO100, 1/160sec).
További kérdéseket vetett fel, hogy mi legyen a megvilágítás szöge. Maradjunk a klasszik 45/45 foknál? Végül olyan 30/30 fokot választottunk.
Miért van eltérés a képek színhőmérsékletében? A különböző felületek máskép módosítják a fény színét, ez legjobban mondjuk az arany ernyőnél figyelhető meg, de a más-más diffúzorok, szövet és fém anyagok mind befolyásolják ezt. Egy stúdió kialakításánál mindig törekedjünk arra, hogy például, ne három különböző típusú softboxot vállasszunk.
A képek természetesen retusálás mentesek!
Nagyon fontos! Ezen tényezők bármelyikének megváltoztatásával egy teljesen más képsor jönne létre.

Modell: Balogh Beáta
Smink: Nagy Júlia
Helyszín: H20 Lifestyle stúdió

Olvasd el a kapcsolódó blogbejegyzést is -->