Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Berendezett fotóstúdió bérlés

Nem is olyan régen a műtermi fotózás szinte egyet jelentett az igazolványkép készítéssel vagy az esküvői fotósorozattal. Az elmúlt egy-két évtizedben azonban jelentősen átalakult a saját, illetve berendezett és bérelhető fotóstúdiók világa, ami elsősorban az ügyfelek megváltozott igényeinek és a témák sokszínűségének köszönhető.

Elég, ha csak a népszerű újszülött fotózásra vagy az étel-ital fotókra gondolunk. De jelentősen megnőtt a kereslet a különféle tárgyfotózásokra is, hiszen a webáruházak is jobban értékesítenek, ha profi fotó készül az általuk forgalmazott termékről. A legújabb fotós trendek között pedig már olyan fényképészeti stílusokkal is találkozhatunk, mint a glamour vagy boudoir fotózás.

 

 

Berendezett fotóstúdió bérlés

 

A minket körülvevő világ folyamatosan változik, és erre a fotóstúdiók is reagáltak. Az új témák új megoldásokat hívtak életre. Egyre több bérelhető fotóstúdió működik a fővárosban, de már vidéki nagyvárosokban is találunk kiadó műtermet. A kínálatban böngészve is azt látjuk, hogy a sokféle igény és a megnövekedett kereslet miatt tényleg mindenre találunk megoldást, ami egy profi stúdiófénykép elkészítéséhez szükséges.

 

Sok stúdióba bevihetjük saját fotós felszerelésünket, de legtöbbször az ott található professzionális eszközöket, stúdióvakukat, fényformálókat, nagy teherbírású állványokat, lámpákat és egyéb fotótechnikai felszerelést is használhatjuk. Egyes helyeken további szolgáltatásként eszköz bérlésre is van lehetőség.

 

Fontos részletek

 

A modern, berendezett stúdiók nem csak professzionális eszközökkel vannak felszerelve, hanem egyedi díszletekkel, green box, holker és egyéb más hátterekkel, különféle kellékekkel, bútorokkal, tárgyakkal nyújtanak komplett felszereltséget. Többségében a bőséges természetes fény, a nagy belmagasság és a többféle stílusban kialakított fotósarkok, szobák a jellemzőek.

 

A különféle enteriőrökben sokféle hangulat és dizájn jelenhet meg: a vintage stílustól kezdve az indusztriális terekig szinte mindenre találunk példát, legyen szó akár ember vagy tárgyfotózásról. A stúdiófotózásnál fontos, hogy hangulatos, inspiráló és kreatív tér fogadja a fotóst és modelljét egyaránt.

 

Egy otthonos légkör, az ízlésesen berendezett és kialakított munkakörnyezet hozzájárul ahhoz, hogy az ügyfél jól érezze magát, feloldódjon és így sikeres felvételek szülessenek. Fontos azt is tudnunk, hogy milyen célra keressük a műtermet: castingra, reklámfotózásra vagy éppen több szereplős klipforgatásra. Ilyenkor a hely mérete, befogadóképessége is döntő tényező lehet. De ugyanígy lényeges, ha házi kedvenc fotózásáról van szó: bevihető-e állat a helyszínre?

 

 

Lényeges apróságok

 

Ha van időnk rá, ne csak az interneten fellelhető fotók alapján döntsünk, hanem győződjünk meg személyesen is arról, hogy valóban azt a minőséget, tisztaságot, felszereltséget kapjuk-e a bérleti díjért, amire joggal számítunk. Érdemes olyan információkat is beszereznünk a bérelni kívánt stúdióról, hogy van-e a helyszínen fodrász vagy sminkes, hogyan lehet megközelíteni a műtermet, illetve van-e parkolási lehetőség a közelben.

 

Ez nem csak a fotózásra érkező ügyfeleknek, modelleknek lehet fontos, hanem a fotósnak is, aki sokszor komoly felszerelést cipel. Az alapok mellett olyan praktikus és kényelmi szolgáltatásokkal is találkozhatunk, mint a fűthető padló vagy az elektromos redőny. A kínálat tehát bőséges, de a választást megkönnyíti, ha mérlegeljük, hogy a konkrét munkához mire is van szükségünk.